18-02-13

Heeft goud zijn aantrekkingskracht verloren?

Goudprijs zijn een van de meest succesvolle investeringen in dit decennium, oplopend van $ 282 per ounce in het begin van 2000 tot hun huidige niveau van 1.648 dollar per ounce. Dit komt overeen met jaarlijks rendement van ongeveer 14 procent van het totaal in vergelijking met ongeveer 2 procent voor de S & P 500 en ongeveer 7 procent voor 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties.

De goudprijs spiked tot een all-time high slotkoers van 1.895 dollar per ounce op 6 september 2011. Beleggers voelden zich aangetrokken tot goud als een relatief veilige haven te midden van dubbele soevereine crisis in de VS en Europa. Deze crises begon te ontstaan ​​in 2010, toen de goudprijs steeg 28 procent ten opzichte van 1101 dollar aan het begin van het jaar tot 1.406 dollar per jaar-einde.

Er zijn verschillende verklaringen voor de oorzaak van de sterke stijging van de goudprijs. Ten eerste, de crises de aantrekkingskracht van traditionele safe-haven activa, zoals goud en US Treasuries. De vraag naar Amerikaanse staatsobligaties heeft gedreven hun prijzen te verhogen, het rijden naar beneden opbrengsten in de mate dat de echte rendementen negatief werd. Dit verhoogde de veilige haven aantrekkingskracht van goud ten opzichte van Amerikaanse staatsobligaties.

Bovendien wordt goud vaak gezien als een hedge tegen inflatie als de waarde de neiging toe te nemen met het algemene prijspeil. Het risico voor de economische groei als gevolg van de crises kunnen hebben geleid tot de verwachtingen voor een lossere monetaire beleid van de centrale banken, met name kwantitatieve versoepeling. Op zijn beurt zou dit naar verwachting leiden tot hogere prijzen, het aantrekken van investeerders naar goud.

Daarnaast is de verhoogde risico's en volatiliteit in de financiële markten en zorgen over de waardevermindering van valuta's, met name de euro, ook de aantrekkingskracht van goud als een meer betrouwbare winkel van absolute waarde op lange termijn.

Voorts is de vraag naar goud steeg met 7 procent in Q3 2011 ten opzichte van Q2 alleen, het verstrekken van sterke ondersteuning om de prijzen. De grootste component van de wereldwijde vraag naar goud is voor sieraden productie, goed voor ongeveer 40 procent. Echter, de meeste van de Q3 2011 toename van de vraag afkomstig uit de particuliere sector aankopen van bars en munten verbeelden goud beroep op het moment als een winkel van waarde in plaats van de vraag voor het maken van sieraden of industrieel gebruik. Aankopen van goud door de centrale banken ook aanzienlijk gestegen in Q3 2011 als goud werd aantrekkelijker te maken voor deze sector ten opzichte van euro en dollar luidende activa.

Ten slotte werd de piek ook deels te danken aan een speculatieve zeepbel met prijzen overextending zich voor de bubble. De goudprijs zakte 16 procent van hun hoogtepunten van 1.895 dollar tot 1.598 dollar in iets minder dan drie weken.

Sinds Q3 2011 zijn gouden prijzen bleven gebonden in een bereik van 1.530 dollar tot $ 1.800 en zijn op dit moment in het midden van deze reeks sluiten op 1.648 dollar. Veel van de marktrisico's die aan de piek in de prijzen leidde in september 2011 zijn nu grotendeels verondersteld te zijn verdwenen. Reële rente beginnen tegen elkaar op en de economische groei vooruitzichten zijn verbeterd, het verlagen van de verwachtingen voor kwantitatieve versoepeling.

De balans van de ECB is gedaald van € 3,1 biljoen in medio 2012 tot € 2,8 trillipn momenteel hoewel de Federal Reserve bleef haar balans uit te breiden, waardoor de aankoop van Treasury en mortgage-backed securities onveranderd op $ 85bn per maand op haar laatste het monetaire beleid vergadering.

Totale vraag naar goud is gedaald met 2 procent tot 1.188 ton in Q3 2012 uit Q3 2011. In deze periode is de vraag naar goud, voornamelijk voor investeringen, uit de financiële sector, met uitzondering van centrale banken, heeft opgepikt sterk, terwijl de vraag naar goud als een winkel van waarde is gedaald ongeveer 30 procent (we gaan ervan uit dat de vraag van centrale banken en aankopen van gouden bar en munten vertegenwoordigen vraag naar goud als een winkel van waarde). Ondertussen is de vraag naar goud voor gebruik in de industrie en sieraden productie bleef gelijk.

Een andere factor het houden van een deksel op goud prijzen, zoals uitgedrukt in US dollar, is een lichte stijging van de dollar sinds Q3 2011. Alle andere dingen gelijk, de goudprijs heeft de neiging om te vallen om te compenseren voor een stijging van de waarde van de dollar.

Sinds een piek in het begin van september 2011 op 1895 dollars, heeft goud de prestaties van zijn indrukwekkend, wat suggereert dat goud kan een deel van zijn aantrekkingskracht verloren. Volgens QNB Group, de belangrijkste neerwaartse risico's voor de prijs vallen centrale banken aanscherpen van het monetaire beleid door te bezuinigen op kwantitatieve versoepeling en het verhogen van de rente.

01:08 Gepost door Bobby Proctor in Goudprijs | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-01-13

De goudprijs digest bank van Japan's QE, inflatie maatregelen

De goudprijs bleef in de consolidatie-modus op dinsdag als beleggers en handelaren verteerd de impact van de Bank van de nieuwste expansieve Japanse monetaire besluitvorming. De spotprijs van goud schommelde tussen winsten en verliezen in de buurt 1.690 dollar per ounce na de Japanse centrale bank heeft gisteren aangekondigd dat het zou een onbeperkt kwantitatieve versoepeling programma te lanceren in januari 2014 en verhogen haar inflatiedoelstelling van 1% naar 2%.

De beleidsmaatregelen waren in overeenstemming met proclamaties door Shinzo Abe, de onlangs gekozen minister-president van Japan, die pleitte voor meer agressieve maatregelen om de natie stagnerende economie te stimuleren. Na verhuizing van de centrale bank, de Amerikaanse dollar daalde ten opzichte van de Japanse yen met 1,2% tot 88,56.
Silver gehouden in de buurt van de flatline in combinatie met de prijs van goud, het bezit in de buurt 32,09 dollar per ounce. Goud en zilver voorraden echter deed het beter dan edele metalen. De Philadelphia Gold & Silver Index (XAU) steeg met 1,1% tot 163,18, als de twee grootste componenten - Barrick Gold (ABX) en Goldcorp (GG) - steeg met 1,9% en 2,9% tot 34,69 dollar en 38,28 dollar per aandeel, respectievelijk. De goudsector ook beter dan de bredere aandelenmarkten, zoals de S & P 500-index kroop door slechts 0,2% tot 1,483.39.

Terwijl goudprijs heeft gevorderd voor de afgelopen twee weken, blijft het in de buurt van de onderkant van de trading range heeft bezet in de afgelopen maanden. Andrey Kryuchnkov, analist bij VTB Capital, merkte in een recent rapport dat "we nog steeds de handel in zeer dunne volumes, vandaar de handel blijft zeer technisch, met zeer weinig investeerders of fysieke rente op het moment."

Kryuchnkov voegde eraan toe dat aan te vuren tot meer vraag, de goudprijs zou moeten sluiten ruim boven de 1.690 dollar - 1.700 dollar bereik van de weerstand, dat het tot nu toe niet in staat om te overwinnen. Hij ging verder met te zeggen dat "Gegeven (een gebrek aan) macro gebeurtenissen, verwachten we niet dat overweldigende belangstelling, en we moeten een soort van kleinschalige pullback zien om een ​​adempauze te nemen, indien de markt niet sluiten boven 1.690 dollar vandaag."

Op zoek naar de rest van de week, de Amerikaanse economische kalender is relatief licht in termen van rapporten waarschijnlijk de prijs van goud beïnvloeden. Toch een paar gegevenspunten die kon bewegen de markten Wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering en de voorlopende indicatoren op donderdag, gevolgd door New Home Sales op vrijdag.

02:51 Gepost door Bobby Proctor in Goudprijs | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-12-12

Kwantitatieve versoepeling en goudprijs

De term "De4" is wat de meeste zakelijke schrijvers lijken te bellen wat wordt vandaag bekend gemaakt wanneer de Federal Reserve het beleid van de commissie schorst en geeft een persbericht. Ze zullen ook geactualiseerde economische vooruitzichten te bieden en vervolgens Fed Chief Ben Bernanke zal elk kwartaal een persconferentie uit te voeren, dus, zou er heel wat meer te zijn van de Fed vandaag in aanvulling op de aankondiging zelf.

Voor degenen die het nog niet weten, "De4" zal een open-end programma van $ 45 miljard per maand (mogelijk meer, maar zeker niet minder) in centrale-bankgeld afdrukken die zal worden gebruikt om langlopende staatsobligaties te kopen zijn. In combinatie met de lopende QE3 programma van $ 40 miljard per maand in nieuw geld aan hypotheek gedekte effecten te kopen, de Fed zal binnenkort worden het creëren van 85 miljard dollar per maand "uit de lucht" tot het moment dat de economie en de arbeidsmarkt vertonen duidelijke tekenen van verbetering of andere overwegingen (bijvoorbeeld een hogere inflatie) ervoor zorgen dat ze van koers te veranderen.

Dat alles relatief vooraf bekend is echter wat niet bekend - en ook erg belangrijk voor edelmetalen beleggers - is wat dit alles betekent voor de prijs van goud.

We zullen snel genoeg, maar een ding is zeker - markten zijn duidelijk niet reageert op dezelfde manier deden ze vooraf in kennis van eerdere kwantitatieve versoepeling aankondigingen.

Zoals hieronder wordt weergegeven, zijn er al drie "QE" aankondigingen, samen met de officiële lancering van "Operation Twist" iets meer dan een jaar geleden en, behalve voor de eerste ronde van het geld af te drukken terug in 2008 (toen dit nieuw voor zowel de Fed en investeerders), werden al deze aankondigingen vrij goed telegrafeerde door de centrale bank.


Als gevolg hiervan, de goudprijs begon te bewegen hoger voorafgaand aan het beleid van de Fed de verklaring, zoals aangegeven in het groen, evenwel dat niet gebeurd in de afgelopen weken van tevoren van de hedendaagse "De4" launch.

Dat is een reden tot bezorgdheid onder de edele metalen investeerders de laatste tijd, hoewel, sommige mensen beweren dat aangezien "De4" is momenteel niet "ingeprijsd" (dat wil zeggen, als gevolg van de dubbele afleiding van de verkiezingen en "fiscale cliff"), de goudprijs kunnen binnenkort surge want het maakt een inhaalslag. In de vroege ochtend de handel, heeft goud gewonnen ongeveer $ 5 per ounce, dus het is mogelijk dat dit proces al aan de gang.

Een ander belangrijk element van de afbeelding hierboven is hoe de goudprijs verplaatst na voorafgaande "QE" aankondigingen, zoals aangegeven in het zwart. In het begin van-2009 voor "QE1" en in het begin van 2011 voor "QE2", de goudprijs geavanceerde scherp in de maanden die volgden, ongeveer 30 procent en 15 procent, respectievelijk.

Maar na "Operation Twist" werd gelanceerd in september vorig jaar, de goudprijs tuimelde uit haar all-time high van meer dan 1900 dollar per ounce. Terwijl de schuld plafond crisis en de resolutie een belangrijke rol gespeeld in de manier waarop de prijzen van activa verplaatst tijdens deze periode (merk op dat de voorraden getankt, terwijl de goudprijs steeg als de crisis intenser), is het gemeengoed geworden wijsheid dat de goudprijs alleen positief reageert op nieuwe Fed geld drukken, niet in de balans opgenomen schudden.

Deze manier van denken is inmiddels in twijfel getrokken, omdat er was een mooie aanloop van de goudprijs in de zomer van dit jaar voor de september "QE3" aankondiging, maar goud heeft geworsteld in de afgelopen maanden, samen met de aandelenmarkten.

01:23 Gepost door Bobby Proctor in Goudprijs | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |