01-04-14

Goudprijs onder druk : het einde van een investering klassieker ?

Goud staat in veel beleggers zijn nog steeds in hoge vraag . In het afgelopen jaar is de prijs van goud , maar haperde weer . Dit brengt de samenzwering theoretici op het plan . Is de goudprijs correctie is het resultaat van een grootschalige Short - aanval geweest of verloren het edelmetaal te schitteren heeft opgelopen? En zijn virtuele valuta's zoals Bitcoins misschien de betere goud?

Maandenlang regelmatig circuleren samenzweringstheorieën over Short aanvallen op de goudprijs . Zijn ze meer dan alleen maar geruchten ?

Ik denk het wel , omdat het steeds hetzelfde , grote hoeveelheden goud zijn te koop Unlimited geplaatst in het commerciële systeem, dan tegenspreekt dat elk gezond verstand. Elke oma die gaat naar haar bankier aan een T - delen te verkopen , vertel hem een limiet. Het feit dat mensen invoeren in het verkoopsysteem honderden tonnen goud zonder beperking , natuurlijk , was dan ook een "slechte nasmaak " . Zeker als zoiets gebeurt vrijdagmiddag door 15 uur wanneer de grote dealer van Azië zitten in de karaokebar en Europese handelaren stilgelegd hun computers en openen hun avond bier . Bewijs van manipulatie is er echter niet . Hoofd gevoel, hart en de hersenen zeggen een, maar zelfs dat is zo geschroefd in de cursussen .

AC van de duur , maar eh niet om dergelijke manipulaties te houden, maar meestal. We zullen binnenkort weer nieuwe recordprijzen voor goud ?

DL deze moet je nagaan hoe de prijs van goud wordt geproduceerd . Ik heb liever dit , zoals de vergelijking met de boeren op het platteland . Als je 100 mensen in een dorp en 100 eieren , zullen ze het eens over een prijs - bijvoorbeeld 10 cent. Dan heeft iedereen een ei bij het ontbijt en de zaak is in orde . Maar als ik moet slechts 80 eieren omdat de vos een paar kippen heeft gescheurd , zou de prijs moeten logisch stijgen.

In goudhandel , het is ook waar dat 20 dorpelingen zijn er blij mee , als ze krijgen voor hun geld een briefje op de " ei " het zegt . Als mensen zeggen , maar op een gegeven moment , ik wil niet dat een stuk papier , maar echt goud , er problemen zijn . En in goud handel op de Comex , de snelheid van de juiste goud papier goud is ongeveer 1:110 . Als klanten willen uiteindelijk echt goud , maar een blikje van 110 mensen krijgen een billet dus . De anderen moeten tevreden zijn met hun etiketten op . In principe , dit is wat maakt de Comex , anders dan als sommige financiële investeerder bouwt een piramidespel . Wanneer dit kaartenhuis uiteindelijk instort en de prijs op een echte markt is in opkomst , dat wil zeggen uitsluitend door vraag en aanbod , dan is de prijs van goud zal er heel anders uitzien . Dan kan het ook heel goed dat een andere nul achter is het.

14:21 Gepost door Bobby Proctor | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.