04-01-14

Gouden stieren verliezen geloof in allure edelmetaal's

Hier is een activiteit voor de mean-spirited : lezen wat analisten zeiden over goud een jaar geleden .

Bijna alle geloofde dat de metalen zou stijgen in 2013 , volgens het jaarlijkse onderzoek van de London Bullion Market Association . Zelfs de meest conservatieve zaag enige kleine dalingen . " Wij blijven goud stieren , " Joni Teves van UBS zei in een mening die wordt gedeeld door velen. Analisten uitgegeven een gemiddelde prijs prognose van $ 1753 per troy ounce .

In plaats daarvan , goud gemiddeld $ 1411 , lijdt zijn eerste jaar neer in 13 en slechtste jaar sinds 1981 . Door oudejaarsavond de prijs was $ 1202 .

De ineenstorting heeft de reputatie van goud gehavend als een winkel van waarde . Toch zijn er veel factoren die analisten als belangrijk voor de markt zag uitgekomen . De les is dat het mogelijk is om de context goed te krijgen en nog steeds de prijs volkomen verkeerd .

Goud , misschien meer dan andere activa , afhankelijk van het marktsentiment . Voor een product dat wordt gehouden , niet verteerd , attitudes voorop staan. " Goud prijzen zijn wat ze zijn, omdat het geloof van beleggers , " zegt Jeffrey Christian , managing partner van CPM Group , een consultancy grondstoffen .

Zoals analisten zoeken naar logische verklaringen voor de bewegingen van goud , beleggers zijn hun eigen krachtige hefboom prijzen zoals ze kopen en verkopen baren, munten of edelmetaal backed exchange traded funds . Dit is niet het geval in andere grondstoffen , waar speculanten algemeen voorkomen bezitten fysieke voorraden . Dus gissen toekomstige goudprijs is evenzeer een kwestie van wichelroede het geloof van beleggers meten gedolven productiekosten of invoerbeperkingen in India .

Analisten dachten - of dachten dat beleggers zouden geloven - dat monetaire stimulering ontketend door de centrale banken de waarde van valuta's zou eroderen , waardoor harde activa zoals goud meer waard . Zoals de Federal Reserve begonnen aan haar eerste twee rondes van kwantitatieve versoepeling in 2008 en 2010 , goud steeg snel . Het stond in de rede dat een derde ronde nog meer bullish zou zijn .

" Goud moet steun van lopende ruime monetaire beleid van de Amerikaanse Federal Reserve en andere centrale banken af te leiden , " James Steel , analist bij HSBC , vertelde de LBMA onderzoek afgelopen januari .

Maar toen de Fed lanceerde " QE3 " in september 2012 , goud was al een jaar voorbij zijn all-time high en ging lager. Agressieve stimulus Japan in het kader van Shinzo Abe ook niet om de val te arresteren .

Goud was al geslagen voordat Fed-voorzitter Ben Bernanke schetste zijn denken over hoe te vertragen QE3 . Wanneer de Fed uiteindelijk goedgekeurd een taperingprogramma vorige maand , is gekoppeld de aankondiging met een toezegging de rente naar beneden te houden . In theorie zou dit hebben versterkt goud. Dat gebeurde niet.

http://degoudkoers.com

18:05 Gepost door Bobby Proctor in Financieren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |