28-11-13

Manipulatie van de goudprijs in het vizier

Duitse BaFin financiële onderzocht in aanvulling op de mogelijke betrokkenheid van banken bij de manipulatie van internationaal belang rente ook onregelmatigheden in de dagelijkse waarde van het goud en zilver prijzen in Londen .

Duitse BaFin financiële onderzocht in aanvulling op de mogelijke betrokkenheid van banken bij de manipulatie van internationaal belang rente ook onregelmatigheden in de dagelijkse waarde van het goud en zilver prijzen in Londen . " Het onderzoek is nog gaande voor enkele maanden en nog wel op ", aldus een woordvoerder van BaFin in Bonn . De enige bank van de Bondsrepubliek , die deelnemen zilver prijzen in de dagelijkse waarde van goud en is de Duitse bank .
Echter , de namen van de bij het onderzoek betrokken banken wilden niet de BaFin woordvoerder noemen . Ook de status van het onderzoek , de spreker van het Financieel niet melden en verwees naar de verplichting van de Autoriteit .
De wereldmarktprijs van goud wordt elke ochtend en middag dagelijks vastgesteld in Londen op een moment . De Londense Edelmetaal markt ondervraagd over een groep van vijf banken . Deze omvatten naast de Deutsche Bank , de Britse bank Barclays reus , Bank of Nova Scotia , HSBC Bank USA en het Franse Societe Generale . Bij de dagelijkse run zodra het bepalen van de prijs van zilver act met drie banken : Duitse Bank , Bank of Nova Scotia en HSBC Bank USA .
De Duitse bank heeft lang in de bezienswaardigheden zijn op verdenking van betrokkenheid bij de manipulatie van de internationaal belangrijke rentetarieven Libor en Euribor . De Libor is het rentetarief waartegen banken lenen de City of London geld aan elkaar. De Euribor is een rentevoet voor contante transacties in de valuta Euro .
Rentevoeten worden dagelijks vastgesteld door banken. Van de hoogte over thuis en consumenten leningen en andere financiële producten zijn onderworpen . Als deze verwijzing rentestanden kan betekenen hogere kosten voor de consument. Het schandaal over de manipulatie van internationale rentetarieven werd vorig jaar bekend door onthullingen over de Britse bank Barclays reus . Bij de affaire een groep van internationale financiële groepen wordt betrokken .

12:10 Gepost door Bobby Proctor in Financieren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.