22-06-13

Indiase consumenten wegblijven van verse goudprijs ondanks prijsdaling

Goudprijs vond steun bij zijn recente ruim 2 ½ jaar dieptepunt van $ 1272 op agressieve koopjesjacht door de Chinese kopers die als een veilige hedge tegen andere beleggingscategorieën geaccumuleerde het gele metaal. Indiase kopers echter onthouden van het nemen van voordeel van deze gelegenheid als de drastische daling van de rupee beperkt de hoogte van goudprijs daling op de binnenlandse markt.

Het edelmetaal voor spot levering tuimelde naar $ 1272 een oz op vrijdag na de Federal Reserve voorzitter Ben Bernanke liet doorschemeren spoedige terugtrekking van het 85000000000 $ maandelijkse aankoopprogramma van obligaties in de volksmond bekend als quantitative easing (QE). De Fed groeiend vertrouwen in de Amerikaanse economie wordt ondersteund door de gunstige werkloosheidscijfers versterkt Amerikaanse dollar ten opzichte van belangrijke mondiale valuta. Het evenement is ook verbeterd potentieel van opbrengsten uit de Amerikaanse schatkist obligatiebeleggers '.
 
Goudprijs daalde 23% dit jaar in de dollar termijn, maar de hoogte van val werd afgedekt op slechts 12,24% in Indiase markten als gevolg van de drastische daling van de rupee. De rupee daalde tot het historisch lage niveau van 60 raakte opzichte van de dollar, maar herstelde later op de week sluiten op 59.27 op vrijdag. Algemeen, de Indiase roepie afgeschreven dit jaar 7,72%.
 
"Koopjesjagers grotendeels uit China gered het edelmetaal van verdere daling. Kochten ze op elke daling van goud temidden verwachtingen van haar opwaartse beweging gaan vooruit. Sinds zijn de bullions momenteel verhandeld gesloten om hun respectieve productiekosten, kan verdere daling dwingen mijnwerkers en smelters hun productie te verlagen, "zei Gnanasekar Thiagarajan, degoudprijs.org Commtrendz Research.
 
Hoewel, veel zou het edelmetaal's toekomstige verhuizing afhangen van de komende Amerikaanse economische gegevens, maar toch, een daling tot het niveau van $ 1245 en vervolgens verder naar $ 1200 kan niet eerder terug te trekken tot $ 1325 niveau op de productie worden uitgesloten gesneden door mijnwerkers en smelters worden aangekondigd , Thiagarajan.
 
Zilver is gelegen aantrekkelijker in termen van rendement op korte termijn te worden. Ondanks de zwakke vraag vanuit industriële segment als gevolg van de aanhoudende slechte prestaties van de wereldwijde industriesector, zou zilver ondersteuning als een substituut voor andere edelmetalen vinden.

14:23 Gepost door Bobby Proctor in Financieren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.