06-04-13

Goudprijs waarschijnlijk weer stijgen tot het einde van 2013 naar $ 1.800 per ounce

Momenteel is de goudprijs alleen genoteerd aan 1.550 dollar per ounce. Volgens de experts van GFMS is hij aan het eind van dit jaar, maar stijgt weer naar $ 1.800 per ounce. Vooral de economische ontwikkeling in de VS en het herstel van de wereldwijde markten leidt tot de afdeling ter ondersteuning van Thomson Reuters.

GFMS ook vraagtekens bij het feit dat de huidige begroting vermindering onderhandelingen in de VS en de discussies over het verhogen van het schuldenplafond in de Verenigde Staten te komen tot een oplossing voor de korte termijn. En de Commissie van mening dat dit jaar de prijs van goud.

Echter, de prijs van goud reageert zeer sterk op de Amerikaanse monetaire beleid, vooraanstaande deskundigen op. Echter, al waren er enkele opmerkingen over een snel einde te maken aan de aankoop van obligaties programma QE3 uit de rangen van de centrale bankiers, is het onwaarschijnlijk dat dit aanzienlijk zou verminderd vóór medio 2014. Zelfs de zo GFMS is, 2013 positief voor de goudprijs.

Het meest recente rapport van de deskundigen suggereert ook dat de ontwikkelingen in Europa zullen waarschijnlijk de prijs van het gele metaal blijft ondersteunen. Er was een groot potentieel voor verdere "schokken", zoals het midden van maart in Cyprus, als gevolg daarvan, de goudprijs steeg aanzienlijk.
 
Andere positieve factoren voor de goudkoers was blijven de lage rente en de bezorgdheid van sommige beleggers tot een stijging van de inflatie.

GFMS opgemerkt, dat een stabiele macro-economische situatie achterkant van dit of begin volgend jaar en kan een bear market activeren van de goudprijs.

Bovendien gevolg van de deskundigen, dat een relatief trage reactie aan de aanbodzijde moet worden gebaseerd op de historisch nog steeds hoge prijzen van de prijs van goud dit jaar. Dat was in 2012 al zijn geweest. De mijn productie was inderdaad bereikt in 2012 met 2.861 ton goud recordhoogte, maar de groei is afgenomen in vergelijking met de afgelopen jaren. Dat was graag dat enkele grote projecten zijn trager dan verwacht te voeren, en ook in de stakingen in de Zuid-Afrikaanse mijnindustrie.

Daarnaast is het aanbod van hergebruikt Gold 2012 licht gedaald, en dat was een daling van het totale aanbod, dus GFMS.

Aan de vraagzijde, terwijl de totale investering was gedaald, maar de waarde na het nog was toegenomen. Als factoren die het investeringsklimaat hebben beïnvloed voor Gold 2012, de deskundigen die de relatief sterke dollar en de verzwakking van de opwaartse trend van de goudprijs.

14:47 Gepost door Bobby Proctor in Financieren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.