23-02-13

Goudprijs af te wikkelen om de zeven maanden laag

Goudprijs eindigde op een zeven-maanden laag, hervatten hun neerwaartse mars, zoals sommige beleggers ervoor gekozen om de markt te verlaten te midden van ontevredenheid met de prestaties van de gele metaal is.

Goud voor februari levering, de front-maanden contract, viel 5,80 dollar, of 0,4%, tot $ 1,572.40 per troy ounce op de Comex divisie van de New York Mercantile Exchange, het laagste settlement prijs sinds juli 18. Het edelmetaal is met 6,1% dit jaar.

Goud zakte 2,3% deze week en is een daling van 12% ten opzichte van de 52-week high van $ 1,794.10 hit in oktober. Gold's verval is gekomen te midden van toenemende concurrentie van beter presterende aandelenmarkten en als investeerders zich zorgen maken over de afrit van de grote fondsbeheerders zoals George Soros van de goudmarkt.

De goudprijs maakte een beweging onder de 1.600 dollar niveau na een bearish lezing van de Federal Reserve vergadering van januari minuten werd vrijgegeven woensdag. Fed-functionarissen toonden ongemak met bestaande monetaire beleid, vonken zorgen dat de centrale bank kan haar makkelijk geld maatregelen vast eerder dan verwacht.

"Marktpartijen vrezen dat de punch bowl gaat veel eerder dan verwacht worden verwijderd ... dat afbreuk doet aan willen om goud te kopen als een inflatoire hedge", aldus Matt Zeman, hoofd van de handel met Kingsview Financial.

De heer Zeman zei dat 1523 dollar is het volgende niveau van steun voor goud, maar de markt kan een tijdelijke rally of "dead cat bounce" deze komende week getuige voordat de prijzen weer hun mars lager.

"Goud heeft een heleboel dingen werken tegen het nu," zei hij.

Makelaars en analisten zei dat het verlichten van angst met betrekking tot de toekomst van Europa toegevoegd aan de druk op de edelmetaal prijzen. Goud wordt algemeen beschouwd als een oase van economische onzekerheid en valutarisico, maar de vraag naar dergelijke activa heeft de neiging af te nemen wanneer investeerder vreest verdwijnen.

"Een van de dingen die veel mensen reden in goud is de angst van de Europese Unie splitsen en de euro uiteenvalt. Niets van dat alles is gebeurd," zei Frank Lesh, makelaar en futures analist bij FuturePath Trading. "Sommige van de redenen waarom je zou kopen en houd goud zijn niet alleen er niet meer," zei hij.

In een nieuwe wending, wordt een record aantal speculatieve investeerders wedden op lagere goudprijs door korte futures posities op de Comex. Deze bearish posities worden toe te voegen aan het gewicht op goudprijs, brokers en analisten.

00:56 Gepost door Bobby Proctor in Financieren | Permalink | Commentaren (0) | Tags: goudprijs |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.