29-01-13

Zwakke vertrouwen gegevens, US Dollar hulp goudprijs vooraf

De goudprijs kaatste licht af, van enkele dagen van de verkoop op dinsdag te midden van zwakte in de Amerikaanse dollar en een zeer teleurstellend rapport over Amerikaanse consumentenvertrouwen. De spotprijs van goud steeg met $ 6,92, of 0,4%, tot $ 1,662.40 per ounce, terwijl de US Dollar Index (DXY) daalde met 0,2% tot 79.612 tegen een composiet van vreemde valuta. De SPDR Gold Trust (GLD), 's werelds grootste goud ETF en goudprijs proxy, voorgeschoten door $ 0,69, of 0,4%, tot 160,98 dollar per aandeel.

Zilver afgetroefd de prijs van goud vanmorgen met een winst van $ 0,28, of 0,9%, omdat het klom naar 31,18 dollar per ounce. Zoals voor andere edele metalen, platina futures toegevoegd 0,6% tot $ 1,673.20 per ounce, terwijl palladium sprong 1,3% stijgen tot 748,45 dollar per ounce. Onder cyclische grondstoffen, koper futures schoof met 0,3% tot $ 3,67 per pond, terwijl ruwe olie geplakt op 0,8% tot 97,17 dollar per vat. Goudvoorraad genoten van een welkome afwisseling in combinatie met de goudprijs, zoals de Market Vectors Gold Miners ETF (GDX) steeg met $ 0,47, of 1,1%, tot 41,94 dollar per aandeel. De sector ook beter dan de bredere aandelenmarkten, zoals de S & P 500-index toegevoegd slechts 0,1% tot 1,502.28.


Goudprijs werden gesteund op dinsdag door de meest recente Amerikaanse Consumer Confidence gegevens, die in kwam op 58,6 - ver onder de 64,0 consensus schatting onder economen en de ergste lezen sinds november van 2011. De bijzonder zwak rapport is waarschijnlijk wegen op de hoofden van de Federal Reserve voorzitter Ben Bernanke en zijn collega-centrale bankiers, die morgen zullen hun beslissing over het monetaire beleid aan te kondigen bij de Federal Open Market Committee (FOMC) vergadering.

Commentaar op de vooruitzichten voor de Fed vergadering, Eric Green - wereldwijd hoofd van de tarieven en wisselkoersen onderzoek bij TD Securities en voormalig econoom bij de Federal Reserve Bank van New York - verklaarde dat "Om naar het punt waar Bernanke zou zijn comfortabel te laten up, moet je een goede solide reeks economische rapporten die u gewoon bent niet van plan om (in 2013) te hebben. "

Green aangehaald slechte groei van de wereldeconomie en de federale belastingverhogingen als tegenwind waarschijnlijk de Amerikaanse economie te houden in een trage toestand. Als gevolg hiervan, voerde hij aan dat de Fed niet zal afsluiten van de monetaire aansluitingen op elk moment snel.

22:37 Gepost door Bobby Proctor in Financieren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-01-13

De goudprijs digest bank van Japan's QE, inflatie maatregelen

De goudprijs bleef in de consolidatie-modus op dinsdag als beleggers en handelaren verteerd de impact van de Bank van de nieuwste expansieve Japanse monetaire besluitvorming. De spotprijs van goud schommelde tussen winsten en verliezen in de buurt 1.690 dollar per ounce na de Japanse centrale bank heeft gisteren aangekondigd dat het zou een onbeperkt kwantitatieve versoepeling programma te lanceren in januari 2014 en verhogen haar inflatiedoelstelling van 1% naar 2%.

De beleidsmaatregelen waren in overeenstemming met proclamaties door Shinzo Abe, de onlangs gekozen minister-president van Japan, die pleitte voor meer agressieve maatregelen om de natie stagnerende economie te stimuleren. Na verhuizing van de centrale bank, de Amerikaanse dollar daalde ten opzichte van de Japanse yen met 1,2% tot 88,56.
Silver gehouden in de buurt van de flatline in combinatie met de prijs van goud, het bezit in de buurt 32,09 dollar per ounce. Goud en zilver voorraden echter deed het beter dan edele metalen. De Philadelphia Gold & Silver Index (XAU) steeg met 1,1% tot 163,18, als de twee grootste componenten - Barrick Gold (ABX) en Goldcorp (GG) - steeg met 1,9% en 2,9% tot 34,69 dollar en 38,28 dollar per aandeel, respectievelijk. De goudsector ook beter dan de bredere aandelenmarkten, zoals de S & P 500-index kroop door slechts 0,2% tot 1,483.39.

Terwijl goudprijs heeft gevorderd voor de afgelopen twee weken, blijft het in de buurt van de onderkant van de trading range heeft bezet in de afgelopen maanden. Andrey Kryuchnkov, analist bij VTB Capital, merkte in een recent rapport dat "we nog steeds de handel in zeer dunne volumes, vandaar de handel blijft zeer technisch, met zeer weinig investeerders of fysieke rente op het moment."

Kryuchnkov voegde eraan toe dat aan te vuren tot meer vraag, de goudprijs zou moeten sluiten ruim boven de 1.690 dollar - 1.700 dollar bereik van de weerstand, dat het tot nu toe niet in staat om te overwinnen. Hij ging verder met te zeggen dat "Gegeven (een gebrek aan) macro gebeurtenissen, verwachten we niet dat overweldigende belangstelling, en we moeten een soort van kleinschalige pullback zien om een ​​adempauze te nemen, indien de markt niet sluiten boven 1.690 dollar vandaag."

Op zoek naar de rest van de week, de Amerikaanse economische kalender is relatief licht in termen van rapporten waarschijnlijk de prijs van goud beïnvloeden. Toch een paar gegevenspunten die kon bewegen de markten Wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering en de voorlopende indicatoren op donderdag, gevolgd door New Home Sales op vrijdag.

02:51 Gepost door Bobby Proctor in Goudprijs | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |