23-01-13

De goudprijs digest bank van Japan's QE, inflatie maatregelen

De goudprijs bleef in de consolidatie-modus op dinsdag als beleggers en handelaren verteerd de impact van de Bank van de nieuwste expansieve Japanse monetaire besluitvorming. De spotprijs van goud schommelde tussen winsten en verliezen in de buurt 1.690 dollar per ounce na de Japanse centrale bank heeft gisteren aangekondigd dat het zou een onbeperkt kwantitatieve versoepeling programma te lanceren in januari 2014 en verhogen haar inflatiedoelstelling van 1% naar 2%.

De beleidsmaatregelen waren in overeenstemming met proclamaties door Shinzo Abe, de onlangs gekozen minister-president van Japan, die pleitte voor meer agressieve maatregelen om de natie stagnerende economie te stimuleren. Na verhuizing van de centrale bank, de Amerikaanse dollar daalde ten opzichte van de Japanse yen met 1,2% tot 88,56.
Silver gehouden in de buurt van de flatline in combinatie met de prijs van goud, het bezit in de buurt 32,09 dollar per ounce. Goud en zilver voorraden echter deed het beter dan edele metalen. De Philadelphia Gold & Silver Index (XAU) steeg met 1,1% tot 163,18, als de twee grootste componenten - Barrick Gold (ABX) en Goldcorp (GG) - steeg met 1,9% en 2,9% tot 34,69 dollar en 38,28 dollar per aandeel, respectievelijk. De goudsector ook beter dan de bredere aandelenmarkten, zoals de S & P 500-index kroop door slechts 0,2% tot 1,483.39.

Terwijl goudprijs heeft gevorderd voor de afgelopen twee weken, blijft het in de buurt van de onderkant van de trading range heeft bezet in de afgelopen maanden. Andrey Kryuchnkov, analist bij VTB Capital, merkte in een recent rapport dat "we nog steeds de handel in zeer dunne volumes, vandaar de handel blijft zeer technisch, met zeer weinig investeerders of fysieke rente op het moment."

Kryuchnkov voegde eraan toe dat aan te vuren tot meer vraag, de goudprijs zou moeten sluiten ruim boven de 1.690 dollar - 1.700 dollar bereik van de weerstand, dat het tot nu toe niet in staat om te overwinnen. Hij ging verder met te zeggen dat "Gegeven (een gebrek aan) macro gebeurtenissen, verwachten we niet dat overweldigende belangstelling, en we moeten een soort van kleinschalige pullback zien om een ​​adempauze te nemen, indien de markt niet sluiten boven 1.690 dollar vandaag."

Op zoek naar de rest van de week, de Amerikaanse economische kalender is relatief licht in termen van rapporten waarschijnlijk de prijs van goud beïnvloeden. Toch een paar gegevenspunten die kon bewegen de markten Wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering en de voorlopende indicatoren op donderdag, gevolgd door New Home Sales op vrijdag.

02:51 Gepost door Bobby Proctor in Goudprijs | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.