31-10-12

Goudprijs klim op Europa optimisme

Goudprijs steeg woensdag op positief nieuws over Griekenland die uit eurozone gesprekken, en nadat de Amerikaanse aandelen-en obligatiemarkten heropend na een tweedaagse sluiting als gevolg van de orkaan Sandy.
"De verwachtingen van de wederopbouw en meer stimulans helpen vandaag, zwakkere dollar, nog steeds alles in een verminderde handel deelname, zodat de markten zullen blijven dun," George Gero, edele metalen strateeg bij RBC Wealth Management, schreef in een notitie.

Zilverprijs voor de maand december levering steeg 50 cent om zich te vestigen op 31,77 dollar per ounce, terwijl de Amerikaanse dollar index werd daalt 0,04% tot 79,90 dollar.

De CME Group, die de belangrijkste grondstoffen futures beurzen loopt, heropende de beursvloer in Lower Manhattan woensdag na een tweedaagse sluiting als gevolg van de storm.

Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble zei in een persconferentie dat "er was aanzienlijke vooruitgang" onder de 17-natie Eurogroep op het bereiken van een conclusie van hervormingen Athene moeten voeren om nieuwe noodleningen te ontvangen, volgens Reuters.

Gero opgemerkt dat open interest steeg 1.310 goud contracten voor de eerste aankondiging dag, waarop hij zei constructieve was aangezien de middelen waren op zoek voor de wederopbouw van stimulus.

Beleggers hadden hun ogen gericht op fysieke vraag in India als het land naderde haar sterkste seizoen voor goudverkopen, maar Kitco Metals senior analist Jon Nadler zei vertrouwen heeft verzwakt voor een gap up als het tweede trimester Indiase sieraden en de vraag naar investeringen daalde 40%.

"Global vraag naar goud in datzelfde trimester daalde tot het laagste niveau in meer dan twee jaar", Nadler schreef in een notitie. "Als goed, bijna niemand lijkt te zijn met betrekking tot het feit dat Saoedi-Arabische goud winkels - die ooit genummerde meer dan 4.000 -. Blijven om hun deuren te sluiten, letterlijk door de dag"

21:48 Gepost door Bobby Proctor in Financieren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.