25-08-12

Gold Fields winst geraakt door goudprijs


Wereld niet. 4 goudproducent Gold Fields [JSE: GFI] zei op Donderdag zijn het tweede kwartaal de winst viel tegen de achtergrond van een lagere wereldwijde goudprijs en het vereenvoudigd het dividendbeleid te betalen als een percentage van de winst, ongeacht de capex.

De groep verklaarde een interim-dividend van 160 cent, terwijl de gecorrigeerde winst per aandeel daalde ongeveer 17% tot 250 cent van het vorige kwartaal, onder poll van Reuters van 5 analisten die 267,2 cent voorspellen.

"Tijdens het kwartaal, Gold Fields herwerkt het dividendbeleid. Voorheen dividenduitkeringen waren gebaseerd op 50% van de winst na aftrek van groeikapitaal, dat een dividend pay-out van ongeveer een derde van de nettowinst over de afgelopen zes jaar vertegenwoordigde, "aldus het bedrijf.

"De nieuwe dividendbeleid is vereenvoudigd en zorgt voor een dividend pay-out tussen de 25% en 35% van de genormaliseerde nettowinst, ongeacht investeringen."

De groep heeft ook iets verlaagde haar 2012 uitvoermodus tot 3,4 miljoen ounces van 3,5 miljoen ounces voor een deel omdat van 50.000 ounces in verloren productie bij een van haar Zuid-Afrikaanse mijnen die 5 werknemers gedood.

De productie voor het kwartaal steeg met 4% tot 862.000 ounces, in lijn met de richtsnoeren van de groep al gesignaleerd op de markt.

De dollar prijs voor goud in de 3 maanden tot het einde van juni daalde ongeveer 4,7%, terwijl de rand / goudprijs is weinig veranderd.

14:20 Gepost door Bobby Proctor in Financieren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.