02-05-12

Goudprijs omhoog Barrick winst

Barrick Gold zei woensdag in het eerste kwartaal steeg, gedreven door een stijging van de edelmetaal prijzen, en 's werelds grootste gouddelver verhoogde haar kwartaaldividend 33 procent.

Toronto gevestigde Barrick meldde een nettowinst van 1,03 miljard dollar, of 1,03 dollar per aandeel in het kwartaal dat eindigde op 31 maart. Dat is een stijging van $ 1 miljard, of $ 1 per aandeel, een jaar eerder.

Exclusief eenmalige items rapporteerde het bedrijf winst van 1,09 miljard dollar, of 1,09 dollar per aandeel. Analisten, gemiddeld hadden voorspeld in het eerste kwartaal winst van 1,11 dollar per aandeel, aldus Thomson Reuters.

Met een knipoog naar investeerders, die angstig zijn voor het dividend stijgt van de cash-rijke goud mijnwerker, Barrick verhoogde haar kwartaal dividend uit te keren tot 20 dollarcent per aandeel van 15 cent. De stap komt vlak voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering Barrick's die is ingesteld voor later op woensdag in Toronto.

Barrick zei dat zijn gemiddelde gerealiseerde goudprijs voor het eerste kwartaal was 1.691 dollar per ounce, een stijging van meer dan 20 procent ten opzichte van een jaar geleden niveaus.

Goudproductie in het kwartaal bedroeg 1,88 miljoen ounces op totale contante kosten van 545 dollar per ounce. Dat vergelijkt met een vermogen van 1,96 miljoen ounces op totale contante kosten van 437 dollar per ounce. Gold omzet in het kwartaal bedroeg 1,78 miljoen ounces, een daling van 1,86 miljoen ounces.

Barrick herhaalde dat hij het ​​volledige jaar goud productie wordt geraamd van 7,3 miljoen ounces tot 7,8 miljoen ounces, een totale contante kosten van $ 520 tot 560 dollar per ounce.

22:20 Gepost door Bobby Proctor in Financieren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |