30-10-11

Goudprijs met een adempauze op de weg omhoog

De goudprijs heeft genoten van een zeer succesvolle trading week, want hij is gestegen tot ongeveer 100 dollar per troy ounce. Omdat het niet verwonderlijk dat hij nu een beetje adempauze neemt. Voor zilver, het is na een herstel van ongeveer 31 dollar naar 35,00 dollar nog goed komen tot een nog groter percentage te verhogen. In de middag de Europese koers van het goud de neiging om eenvoudiger data met 0,57 procent en de handel op 1736,30 dollar. Zilver gaat nog verder en gaat met 0,36 procent tot 35,44 dollar tegen.

Op de positieve omgeving voor goud nog steeds niet veranderd. Verder is er grote onzekerheid over de schuldenproblematiek in Europa en de Verenigde Staten. De expansie van de geldhoeveelheid zou ook de inflatie aanwakkeren en de centrale banken lijken nu net kopers. Zolang het vooruitzicht dat nu de wereld dreigende recessie kan worden afgewend, maar nog steeds moet aanmoedigen de outperformance van zilver ten opzichte van goud.

Volgens de analisten van Commerzbank Corporates & Markets moet de goudprijs aan het einde van het jaar op 1800 dollar per troy ounce en stijgt volgend jaar tot 1.900 dollar per troy ounce. De prijs van zilver wordt verwacht om te herstellen van de huidige zwakte, en in 2012 zijn opwaartse trend weer. De analisten met een gemiddelde zilverprijs van 35 dollar per troy ounce in het huidige kwartaal en een stijging van de prijs tot 40 dollar per troy ounce verwacht dat tot 2012 te beëindigen.
Goudprijs per kilo
Volgens technisch analisten van BNP Paribas, zou de goudprijs nu snel stijgen tot 1775,00 dollar en start vervolgens in een correctie. Dat merk, kon echter vertegenwoordigen al het tijdelijke einde van het herstel. Zou het nog steeds overschreden, zou een steile golf te kopen tot US 1815,00 dollar en het is al tot 1912,29 / 1920,93 dollar het resultaat. Een terugval op 1721,50 dollar zou leiden tot de andere kant, een tussentijdse correctie tot 1682,14 dollar.

00:43 Gepost door Bobby Proctor in Goudprijs | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-10-11

Goudprijs: terugslag blijft

Europese inflatie in september zal worden uitgebracht in de ochtend. Er wordt verwacht een inflatie die gelijk is aan drie procent.
De Duitse inflatie gisteren gemeld in de goudmarkt kon niet het genereren van nieuwe impulsen. De salami wordt verwacht in september, waargenomen in veel materialen kan crashen inflatiedruk dalen licht. Hoewel de dollar zwak blijft tendens, het gele edelmetaal profiteerde van niet zo ver. Omdat er slechts een met het falen van de weerstanden in de range van 1.680 dollar en vanuit een technisch perspectief, de grafiek lucht, die nu bedreigd door een terugval in de richting van de steun zone. Dit vergroot het bereik van 1.600 dollar.
Op vrijdagochtend was er de goudprijs, met stabiele prijzen. Tot ongeveer 8.00 uur (EST), de prijs van de meest actieve futures verhandeld op goud om 0.80 naar $ 1,669.30 per ounce.

Ruwe Olie: een stabiele trend

Dalende aandelenkoersen in combinatie met een stijging in de olievoorziening in de VS hebben vertraagd de olieprijs.
In de afgelopen week geleid tot een scherpe stijging van de invoer van de bouw voorraden met 1,3 miljoen vaten, viel ook vanwege de raffinaderij capaciteitsbezetting op 84,2 procent tot het laagste niveau sinds mei. Bijzonder opvallend is de huidige sterke correlatie tussen de beurzen en de olieprijs. In de ochtend is de EU-handelsbalans voor de maand augustus gepubliceerd. In de namiddag, de beleggers zijn waarschijnlijk vooral geïnteresseerd in de VS retail nummers (14.30 uur). Volgens een Bloomberg-enquête van analisten, zij komen in september ten opzichte van de voorgaande maanden een stijging van 0,8 procent. Dit zou een merkbare verbetering ten opzichte van het vorige rapport, na stagnatie in augustus werd aangekondigd.

23:33 Gepost door Bobby Proctor in Goudprijs | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |