02-10-10

Berichten een andere record goudprijs

De goudprijs is detachering nog een ander record hoog is als de Amerikaanse dollar blijft onder druk staan, handel zakt naar de zes-maands dieptepunt tegenover de euro. De prijs van goud raakte 1.317 dollar per ounce op de eerste dag van de nieuwe maand en kwartaal op de achterkant van voortgezet speculatie dat de Federal Reserve is bereid om een nieuwe kwantitatieve versoepeling initiatief te lanceren in de korte termijn.

Investeringen vraag naar goud is versneld hoger het afgelopen kwartaal, blijkt uit de stijging van de activa in goud exchange-traded funds. Canada gevestigde beleggingsonderneming, Sprott Inc, kondigde deze week aan dat de activa in haar Sprott fysiek goud Trust (PHYS) de $ 1 miljard overschreden eerder deze week. PHYS, die fungeert als een proxy voor de goudprijs, werd gelanceerd in maart van dit jaar, het verhogen van 400 miljoen dollar op $ 10 per eenheid. De grootste goud ETF, de SPDR Gold Trust (GLD), heeft 41,9 miljoen ounces goud, ter waarde van 54,8 miljard dollar tegen de huidige goudprijs.

Bezorgdheid over een ontluikende handelsoorlog met China rijden beleggers geholpen om goud als een veilige haven na het Huis van Afgevaardigden een maatregel die zou kunnen Amerikaanse bedrijven van petitie voor invoerrechten. Minister van Financiën Geithner sprak vaststelling van de dreiging van een handels-oorlog, echter, zijn geo-politieke beslommeringen toe te voegen aan investeerders 'voorliefde voor het vergroten van hun blootstelling aan de goudprijs.

De goudprijs is gestegen van acht rechte kwartalen en is ingesteld om voor het tiende achtereenvolgende jaar in 2010.

01:05 Gepost door Bobby Proctor in Goudprijs | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.