23-09-10

Goudprijs Ogen 1.300 dollar

De goudprijs steeg $ 8 tot een nieuw all-time high van 1.297 dollar woensdagochtend als de prijs van goud zette zijn klim naar nieuwe recordhoogtes. De SPDR Gold Trust (GLD), een maatstaf voor de goudprijs, geavanceerde $ 0,58 een nieuw record van 126,59 dollar voorsprong op de Amerikaanse aandelenmarkt te openen. COMEX goud futures stegen zo hoog als $ 1,297.20 per ounce vanochtend marktdeelnemers gebruikte monetaire beleid van de Fed de verklaring van gisteren in de laatste katalysator voor de prijs van goud naar het niveau van 1.300 dollar te sturen.

Met de vooruitgang van vandaag is de goudprijs de maandelijkse en jaar-to-date winsten uitgebreid tot 3,8% en 18,4% respectievelijk. Aangezien de prijs van goud is blijven naar nieuwe recordhoogtes, strategen aantal door de markt hebben gebracht die hun goud prijs prognoses op basis van tal van fundamentele factoren. De laatste onderneming te doen was BNP Paribas, die een grotere waarschijnlijkheid van kwantitatieve versoepeling aangehaald door de Federal Reserve en de aanhoudende zwakte van de dollar. De zakenbank verhoogde zijn gemiddelde van 2010 en 2011 goudprijs ramingen naar $ 1.200 en 1.290 dollar, respectievelijk van 1.190 dollar en 1.245 dollar per ounce.Dollarkoers 1,3323.

In een onderzoeksrapport, BNP Anne-Laure Tremblay schreef dat "De stijging van de prijs moet blijven worden aangedreven door veilige haven de vraag, is ingegeven door soevereine risico's en economische onzekerheid ... De increasing vooruitzicht voor de kwantitatieve versoepeling is voorstander van goudprijs op twee fronten: ruime liquiditeit meestal ondersteunend van de activaprijzen en de verhuizing is het verhogen van de vrees voor hoge inflatie op de langere termijn. "

Een van de belangrijkste drivers voor de goudprijs rally is toegenomen vraag naar investeringen, als markt-deelnemers hebben gegoten fondsen in verschillende effecten van blootstelling aan de goudprijs te winnen. Om tegemoet te komen deze groeiende trend, CME Group (CME), de grootste Amerikaanse exploitant van futures worden verhandeld, kondigde de lancering van de futures-en optiecontracten op basis van de volatiliteit in de goudmarkt, om te beginnen in het vierde kwartaal van 2010.

De contracten zullen worden genoteerd met, en onderworpen is aan de regels en voorschriften van de COMEX, de termijnmarkt ruil voor de onderliggende contracten goud. Deze beslissing van CME is de laatste teken van de stijgende belangstelling van beleggers in effecten gekoppeld aan de goudprijs, zoals tal van nieuwe producten zijn ontwikkeld in de afgelopen jaren de beleggers te voorzien van een breder pakket van activaklassen te krijgen waarmee de blootstelling aan de prijs van goud.

21:40 Gepost door Bobby Proctor in Goudprijs | Permalink | Commentaren (0) | Tags: goudprijs, dollar, prijs van goud |  Facebook |

17-09-10

Einde van de Dag, September 16

Goudprijs klom naar een nieuwe intraday high en sluiten op donderdag, oplopend tot 1.278 dollar voor het einde van deze ochtend op 1.275 dollar. Niet achter te blijven, de zilverprijs zette zijn opmars hoger, detachering zijn vijfde achtereenvolgende dag van de winsten en stijgende voor 15 van de voorgaande 18 trading sessies. De prijs van het zilver gaat naar een intraday high van 20,84 dollar - minder dan 0,5% van haar multi-decennium een hoge sluiting van 20,92 dollar bereikt, op 03.17.2008.

Goudprijs: $ 1,275.12

01:04 Gepost door Bobby Proctor in Goudprijs | Permalink | Commentaren (0) | Tags: goudprijs |  Facebook |

16-09-10

Einde van de Dag, September 15

De goudprijs verhandeld in een smalle bandbreedte volgende rally van gisteren, dat het gele metaal naar een nieuwe all-time high. Silver zette zijn sterke opmars, oplopend tot een nieuwe 52-week hoog en binnen 2% van haar 03 2008 hoog. De US Dollar Index (DXY), die aanzienlijk is gedaald in de afgelopen maanden, kaatste bescheiden vandaag, grotendeels te danken aan de Bank van de interventie van Japan om het tij van de stijgende yen stengel.

Goudprijs: $ 1,268.04

04:20 Gepost door Bobby Proctor in Goudprijs | Permalink | Commentaren (0) | Tags: goudprijs |  Facebook |